Mueslirepen

Mueslirepen

Ingrediënten: voor 2 bakplaten

– 400gr Muesli-Multi-Mix
– 200ml bio-appelsap
– 2 soeplepels appeldiksap
– 6 ontpitte Medjoul-dadels
– 1 cup cashewnoten of andere noten, notenmix
– een hoeveelheid kaneel naar keuze

Bereiding:

– De Muesli-Multi-Mix overgieten met het bio-appelsap goed mengen en 20-30’ laten weken.
– Je doet de geweekte Muesli-Multi-Mix in een blender met S-mes en je voegt het appeldiksap en de kaneel eraan toe. Het geheel mixen in de blender tot u een homogene massa krijgt naar keuze (nog met brokjes of helemaal glad).
– Je ontpit de Medjoul-dadels en hakt ze fijn, naar keuze.
Ook de Cashewnoten hak je fijn naar keuze.
Vervolgens meng je de Cashewnoten en Medjoul-dadels met de homogene massa die je eerder bekomen bent.
– Spreid de massa uit op bakpapier, de dikte die kies je zelf. Voor deze hoeveelheid adviseren we 2 bakplaten en wij hebben de voorkeur aan een dikte van ongeveer 1cm.
– De massa kan je insnijden met een pizzasnijder of lang mes, om zo de grote, lengte, breedte van je muesirepen te bepalen.
– De koekjes 20’ bakken op 175°C, daarna omdraaien op het bakpapier en nog eens 10’ op 175°C, in een warmeluchtoven.
Indien u in het bezit bent van een droogoven, spreid u de massa uit op enkele teflexvellen en droogt u de repen gedurende 6 uur op 40°C, daarna de teflexvellen verwijderen en nogmaals 6 uur drogen (of tot wanneer hard genoegd) op 40°C.
Noot: In een droogoven behoudt u alle voedingsstoffen die in de pitten, zaden, bessen en noten zitten, alles wat je boven de 45°C verhit dood je de meeste voedingsstoffen.

Variaties:

– Wenst u een andere structuur van repen, dan kan u steeds de Muesli-Multi-Mix, Cashewnoten en Medjoul-dadels een kortere of langere tijd in de blender mixen.
– Je kan variëren in het gebruik van het soort noten of een notenmix kiezen, walnoten zouden we echter niet adviseren.

Smakelijk !!!!

Eden Products mueslirepen

Eden Products mueslirepen

Eden Products mueslirepen in de oven

Trackbacks en pingbacks

Geen trackback of pingback beschikbaar voor dit artikel.

Laat een reactie achter