Rozijn

250gr = 1,50€

500gr = 2,85€

1kg = 5€

Artikelnummer: EPBE0005 Categorie:

Beschrijving

Rozijnen

Rozijnen, een geliefd en bekend tussendoortje.

Rozijnen zijn gedroogde druiven, meestal witte of groengele vruchten die we voornamelijk vinden in het Middellandse Zeegebied, het Midden-Oosten, Australië, Zuid-Spanje en Californië. De populairste druif is de Sultana, een kleine, gele en heel zoete soort, waarvan we de beste te vinden in Turkije.

Gedroogde druiven zijn veel langer houdbaar dan verse. Rozijnen zijn ook zoeter dan druiven omdat 90% van het oorspronkelijke water uit de vrucht is verdwenen. Alle goede eigenschappen blijven gelukkig bewaard.

Rozijnen goed voor...

In rozijnen zitten veel polyfenolen, kalium, magnesium en vitaminen uit de B-groep. Rozijnen zijn dus lijnvriendelijk en een goed en gezond alternatief als tussendoortje.

Ondanks de vele natuurlijke suikers blijken ze nog goed voor de tanden ook. Volgens Amerikaanse microbiologen bevatten rozijnen bacteriedodende bestanddelen die de groei vertragen van verschillende soorten bacteriën die een rol spelen bij de vorming van tandplak.

Uit een analyse van bijna tachtig verschillende onderzoeken is gebleken dat het eten van rozijnen het risico op diabetes en hart- en vaatziekten vermindert, zorgt voor een betere bloedsuikerspiegel bij diabetespatiënten, helpt bij het afvallen én het op peil houden van het eenmaal bereikte gezonde gewicht.

De rozijnen van Eden Products bevatten geen sulfiet, zodat dit product lekker maar ook gezond blijft…

Extra informatie

Gewicht Niet beschikbaar

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Rozijn” te beoordelen