Abrikozen

(1 klantbeoordeling)

250gr = 5,50€

500gr = 11€

1kg = 22€

Artikelnummer: EPGV0002 Categorie:

Beschrijving

Abrikozen

Abrikozen zijn misschien een onderschatte gedroogde, vrucht, maar ze zijn heel smaakvol en hebben een stevige beet. Ze zijn niet kleverig, zijn niet vlug gekneusd, dus ideaal om mee te nemen als tussendoortje. Je kan ze ook gemakkelijk in kleinere stukjes knippen om zo toe te voegen aan een salade. SMAKELIJK ;o)

 

Abrikozen goed voor...

Op onze site heb je al verschillende keren kunnen lezen over “ongezwaveld/sulfieten-vrij”, wel onze Abrikozen zijn het type voorbeeld om uit te leggen wat “ongezwaveld/sulfieten-vrij” betekent. Iedereen kent namelijk de oranje abrikozen, wel deze zien oranje, omdat ze een zwavel-damp-bad hebben ondergaan, dus ze worden oranje gemaakt !!! En dat omdat ze er aantrekkelijk zouden uitzien voor de verkoop en langer zouden bewaren. Mocht zwavel/sulfiet nu gezond zijn, dan zou dat een meerwaarde zijn, maar niks is minder waar. Sulfieten zijn nu net ontstekingsbevorderend.

Abrikozen bevatten van nature veel kalium en dat is goed voor tegen een te hoge bloeddruk en ze verbeteren de spierfunctie.

Extra informatie

Gewicht Niet beschikbaar

1 beoordeling voor Abrikozen

  1. Annemie (geverifieerde eigenaar)

    Ze zien er wat vreemd uit als je de fel oranje variant van de supermarkt gewoon bent, maar de smaak is zoveel beter! Niet te vergelijken! Wij willen geen andere meer :-).

    • De Maertelaere Wim

      Je hebt helemaal gelijk, … en wat nog meer ze zijn helemaal gezond, want de “oranje” abrikozen, worden oranje gemaakt met sulfiet, in dit geval voor het uiterlijk, bij vijgen bijvoorbeeld, ook voor de bewaring. Daar staan we dus garant voor: alles sulfieten vrij en zonder suikerbad !!! Smakelijk ;o)

Een beoordeling toevoegen